DENİZLİ DEFTERDARLIĞININ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI
Hazine ve Maliye Bakanlığı taşra teşkilatı olan Defterdarlığımız, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile özetle aşağıdaki görevleri yürütür.
1-Devletin hesaplarını tutmak, saymanlık hizmetlerini yürütmek,
2-Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri ve özel bütçeli idarelerin hukuk danışmanlığını ve muhakemat hizmetlerini talepleri halinde yerine getirmek,
3-İl atamalı personelin atama, nakil, özlük ve emeklilik işlemlerini yapmak, hizmet içi eğitim planlarının hazırlanmasını koordine etmek,
DEFTERDAR VE BAĞLI BİRİMLER
DEFTERDAR
10 Temmuz 2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 243. maddesi gereğince, Defterdar, bulunduğu ilde Bakanlığın en büyük memuru ve il ve bağlı ilçeler teşkilatının amiri olup, işlemlerin mevzuat hükümlerine göre yürütülmesi, denetlenmesi, merkez ve taşradan sorulan soruların cevaplandırılması, kanuna aykırı hareketi görülenler hakkında takibatta bulunulması, atamaları ile görevli ve sorumludur.
DEFTERDARLIK UZMANLARI KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Defterdar emrinde görev yapan ve koordinatörlükte defterdarlık uzmanı ve defterdarlık uzman yardımcılarına Maliye Bakanlığı Defterdarlık Uzmanlığı Yönetmeliğindeki görevlerinin, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri ile özel bütçeli idareler ve bunlara bağlı işletmelerdeki saymanlıklar ve defterdarlık birimlerinde belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde denetim ve inceleme yaptırılabilir.
MUHASEBE MÜDÜRLÜĞÜ
10 Temmuz 2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 246. maddesi gereğince, İl’deki veya Bakanlığın görevlendirmesi halinde il dışındaki genel bütçeli dairelerin saymanlık hizmetlerini yürütürler. Ayrıca görev alanındaki her tür saymanlığın bakanlığa göndereceği dönem sonu ve diğer hesap bilgilerini toplar, kontrol ederek, belirlenen usul ve esaslara göre merkeze gönderirler. Saymanlıklar arasında koordinasyonu ve uygulama birliğini sağlamak üzere Defterdar adına belirlenecek görüş ve önerileri hazırlar.
MUHAKEMAT MÜDÜRLÜĞÜ
10 Temmuz 2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 249. maddesi gereğince, Muhakemat birimleri, muhakemat müdürlükleri ve müdürlük olmayan yerlerde Hazine avukatlığı servisinden oluşur.
Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğünün görevlerinin il ve ilçeye ilişkin olanlarını muhakemat müdürleri ve Hazine avukatları marifetiyle yürütür.
PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ
10 Temmuz 2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 250. maddesi gereğince Personel Genel Müdürlüğünün görevlerinden il ve ilçeye ilişkin olanlarını, il atamalı personelin atama, nakil, özlük ve emeklilik işlemlerini yapmak, il kadrolarının dağıtım, tahsis, tenkis ve değişiklikleri ile ilgili tekliflerde bulunmak, il teşkilatının hizmet içi eğitim planının hazırlanmasını koordine etmek ve uygulanmasına yardımcı olmak, Defterdarlık personelinin her türlü mali ve sosyal haklarına ilişkin işlemleri yürütmek ile yükümlüdürler.
DÖNER SERMAYE SAYMANLIK MÜDÜRLÜKLERİ
10 Temmuz 2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 247. maddesi gereğince Saymanlık Müdürlüğü, bulunduğu yerde bölge müdürlüğü ve başmüdürlük şeklinde örgütlenmiş olan daireler ile askeri birimlerin ve diğer dairelerin saymanlık hizmetlerini yerine getirirler. Saymanlık müdürleri yetkili mercilere hesap vermekten sorumludurlar.
MALMÜDÜRLÜKLERİ
10 Temmuz 2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 248. maddesi gereğince (1) Malmüdürlüğü, vezne ve muhasebe servisleri ile gereken yerlerde tahakkuk, tahsilat ve Hazine avukatlığı servislerinden oluşur. İş hacminin gerektirdiği malmüdürlüklerinde yeterli sayıda saymanlık müdür yardımcısı, defterdarlık uzmanı ile şef ve diğer personel çalıştırılabilir. 2) Malmüdürü, Bakanlığın ilçe teşkilatının amiri olup işlemlerin mevzuata uygun olarak yürütülmesini sağlar. Vezne ve muhasebe servislerinin dışındaki servislerin başında bulunan memurlar işlerin kanuna uygun olarak yürütülmesinden birinci derecede sorumludurlar. İlimiz Defterdarlığına bağlı olarak Merkezefendi, Pamukkale, Acıpayam, Babadağ, Baklan, Bekilli, Beyağaç, Bozkurt, Buldan, Çal, Çameli, Çardak, Çivril, Güney, Honaz, Kale, Sarayköy, Serinhisar, Tavas olmak üzere 19 adet ilçe malmüdürlüğü bulunmaktadır. Ayrıca 11 ilçe malmüdürlüğüne (Babadağ, Baklan, Bekilli, Beyağaç, Bozkurt, Çameli, Çardak, Güney, Honaz, Kale, Serinhisar) bağlı vergi dairesi bulunmaktadır.