T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (ASP.NET_SessionId) |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Valimiz Sayın Ali Fuat Atik, Ülkemizin tarımsal üretim amacıyla dışarıya bağımlılığı azaltmak amacıyla kurulan Pamukkale Üniversitesi Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Ziyarete, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar, Pamukkale Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Selçuk Burak Haşıloğlu, Prof. Dr. İbrahim Kısaç, Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Berna Öztürk ve Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili katıldı.
İlk olarak PAÜ BİYOM laboratuvar kompleksi, büyütme kabinleri, sera ve uygulama arazisinde gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi alan Valimiz Sayın Ali Fuat Atik’e Proje yürütücüleri tarafından geliştirilen akıllı ıslah yöntemleri ile ürettikleri saflaştırılmış soğan, havuç ve brokoli çeşitlerinin tanıtımını yapıldı.
TÜBİTAK’la birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen, ülkemizin en büyük bütçeli ıslah programı içerisinde biyoteknolojik ıslah projelerini yöneten araştırıcılar projelerdeki ilerlemeler hakkında bilgi verdi. PAÜ BİYOM araştırma ekibi, normalde 20 yıl kadar süren soğan ve pırasa türlerinde iki yılda, en az 10 yıl süren brokoli ve havuç türlerinde bir yılda tüm özellikler açısından tamamen saflaşmış olan yüzlerce çeşit adayının tanıtımını yerinde yaptı. Araştırmacılar ekip olarak geliştirdikleri genetik saflaştırma yöntemlerinin 300 kadar bitki türünde uygulanabileceğini, PAÜ BİYOM’un şu anda 20 türde bu uygulamayı başarılı bir şekilde gerçekleştirmekte olduğunu gösterdiler. Bu çalışmalar ileri günlerde Denizli ve Ülkemiz açısından önemli diğer tarımsal bitki türlerini de içine alacak şekilde genişletilecek ve bu sayede Pamukkale Üniversitesi Ülkemizin tarımsal üretim amacıyla dışarıya bağımlılığı azaltacak teknolojilerin merkezi haline gelecektir.
PAÜ BİYOM’da, önemli bitki türlerinin hastalık etmenlerinden arındırılması için çalışmalar yapılmaktadır. Bu kapsamda üzüm, ceviz, badem, aronya gibi türlerde hastalık etmenlerinden arındırılmış çoğaltma materyali üretimi gerçekleştirilmektedir. PAÜ BİYOM’un tohumculuk ve sağlıklı bitkisel materyal üretme çalışmaları ileri dönemde tarımsal açıdan önemli sebze, meyve, yağlı tohum, tıbbi ve aromatik türleri kapsayacak şekilde devam edecektir.
Valimiz Sayın Ali Fuat Atik, Üniversitemizin yapmış olduğu çalışmaların ilimiz adına gurur verici olduğunu ve sonuna kadar destekleyeceklerini belirterek, Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Bizi Takip Edin